Cloverfiled (‘Чудовищно’)

Вчера най-накрая отидох на кино от доста време. Избрахме Cloverfield, то не че в 22:45 имаше голям избор 🙂 Филмчето е различно от другите които вървят по кината по отношение на:

 – камерата – предполага се че е любителски видеозапис, което обуславя нон стоп люшкането напред назад, появата на моменти от миналото (не записвайте върху стар материал, освен ако не е търсите подобен ефект в истинският живот)

 – сравнително ниският бюджет ~ $30 милиона

 – паралелът с ‘The Blair Witch Project

Като цяло ми хареса, основно защото беше на голям екран, а и озвучаването си го биваше. Лично мнение (а и на Пецата) е че ако не се виждаше чудовището, ужасът щеше да е по-плътен (atmosfear за [бившите вече] феновете на Gamer’s Workshop). Малките гадини бяха като извадени от Starcraft, но много по-неефективни. Американските военни бяха както винаги компетентни макар че губеха. Манхатън го отнесе жестоко. Жал ми е за Central Park. Препоръчвам да се види веднъж, но задължително на кино и в компания.

п.с Ревюто в Capital Light  & Youtube trailer

3 thoughts on “Cloverfiled (‘Чудовищно’)

  1. не те ли дразнят ‘любителски’ заснети филми с 30 милиона бюджет? баси дразнещото е да се люлее камерата през цялото време. все едно не могат да направят филма достатъчно интересен, та се налага да подсилят ужаса с помощта на малоумно заснемане. не мисля да го гледам, мерси.

  2. tozi film hi4 ama hi4 ne mi haresa. 1 vo e sniman samo sys video kamera i postoqnno se murda , 2 ro e 1 4as. 3 to s neo4akvan krai i typ siujet

  3. Гледах го на компютър и въпреки това ми хареса. Не знам защо отнася толкова критика, но е рядко изпълнение. Освен това ефектите са убийствени.

Leave a Reply