more movies

Уикенда поне си наваксах с филмите…

Underworld: Evolution (imdb)

Underworld.Evolution.2006.jpg Честно казано първата част повече ми хареса. То май така е със всички първи части. Основно това си е чист екшън с фантастични/фентъзи/хорър елементи 😉 Лошите умират накрая, а наште хора са на върха – любов, безсмъртие, сила… за останалото можем да предпоалгаме. Не се вижда трета част на хоризонта но кой знае… За убиване на час и половина става.

V for Vendetta (imdb)

V.For.Vendetta.jpg Това е филм тип – гадно бъдеще & супергерой който спасява света. Е, в случая Великобритания ама то се оказва че Щатите са beyond repair 😉 Нищо чак много впечатляващо – все пак свястна актьорска игра – има атмосфера и то доста по-добра от подобни нему комиксови превъплащения – примерно Spiderman & Hulk. Изстрели, ножове, експлозии и една от най-впечтляващите речи съдържаща множество думи започващи с V. refreshing!

Inside Man (imdb)

Inside.Man.jpg

Клайв Оуен винаги ме кефи. Не мога да го обясня но пича е готин. Самият филм е интересно направен – действието е разчупено, и за разлика от предните два няма чак толкова стрелби & експлозии. Нито пък умиращи… което не етолкова лошо на фона на новите заглавия. Джоди Фостър също е перфектна, а пък и Дензъл Уошингтън се справя. НЕ знам защов реалността не се намират толкова гениални обриджии – на филм си е друго :).

Lucky Number Slevin (imdb)
Lucky.Number.Slevin.jpg Това ми беше случайният избор и един от по-неочакваните бисери в кино-маратона. От една страна бях пропуснал да погледна че играе Брус Уилис, а човека има опит с роли на (наемен) убиец. Люси Лиу също бе неочаквана и много приятна изненада. Джош Хартнет явно съм го гледал в други филми но нямам спомен затова въпреки че на него се пада главанта роля. Интересен филм с интересна развръзка – горе-долу до средата е пълна мистерия, което си е достта ценно в днешно време.

Leave a Reply