Книги

Днес след работа времето беше кофти, центъра затворен заради другарката Рийс & изобщо не изглеждаха добре нещата. Ааааа да, и Мето си закара колата на ремонт така че нямаше шанс транспорта до вкъщи да е лесен. Затова пък получих вдъхновение и отидох да видя новата книжарница на Хеликон – на ъгъла на Витошка & Патриарха. Книгите винаги са ми били любимо занимание, а разглеждането на множество такива, струпани на едно място си е чисто удоволствие – изключение прави пл. Славейков.

Книжарницата е голяма (е аз си я представях по-голяма де, но май съм мегаломан отвреме навреме), на три етажа, преди да се влезе в нея има малко кафе, където може да се прочете закупеното и да се пие кафе ;). Книгите са разпределени & добре обозначени, а пък персоналът е наистина любезен. И има много книги 🙂 – например намерих си пълните творби на Шекспир за 17 лева. Нещо ми става последните една/две години – почвам да чета това което ме тормозеха да чета едно време в Колежа, само дето този път е доброволно. Какво си взех може да се види на снимката по-долу, това което не се вижда ясно са Hash Oil & Никоганебъдинещастен. Като цяло съм доста доволен – отдавна не си бях купувал книжки, а не може да се чете само на компа. Друго си е да си легнеш и да потънеш в един различен свят. Междудругото Елрой наистина много го бива, но е брутален, особено в описанията на убийствата.

Ако все още си падате по четенето на книги (щото май вече не е на мода) и искате да убиете поне час, и да изхарчите някаква сума книжарницата на Хеликон е едно добро място да го направите (има и доста литература на английски, което за мен си е +). Сега си мисля че може да нашиша няколко поста и за други готини книжарници в София, може би… някога.

books_helikon

3 thoughts on “Книги

  1. Ще ти го пазя 😉 Американския таблоид на Елрой е вече резервиран (след като свърша с него) така че навреме казваш 😛

  2. аз в момента чета култовата приспивна песен на Palahniuk (пиша го на английски, щото още се чудят поланик ли е, паланюк ли). просто е веднъж книгата в типичния му смахнат стил.

Leave a Reply