Крал Лир

Трагедия. Мисля че до тази вечер не осъзнавах точно какво представлява една трагедия. Ако се съди по това което видях – ако над 95% от главните герои (или 98 пък бяха) умрат произведението се класифицира като трагедия. Добре де, сигурно преекспонирам обаче беше великолепно – не беше перфектно, но пък беше ефектно. Крал Лир си заслужава не само похвалите но и парите за билета. Както каза и Енджи – ‘Шекспир си е Шекспир’ – независимо от леко модернистичното представяне, независимо че беше на български, което само погубва част от речта все пак си беше впечатляващо. Честно казано единственото което ме поиздразни (и другите доколкото разбрах) бяха по-силно-от-необходимите стрелби, както и звуците в началото. Но пък сигурно си имат идея.

Горещо препоръчвам да се гледа – но пък не гарантирам че ще хареса всекиго (все още няма такъв продукт който всички да харесват). Най-малкото отиди и виж техническите възможности на сцената – сами по себе си са достатъчно впечатляващи и заслужават посещение – както & музикалното оформление. А обстановката & атмосферата в Народния са култови.

Мисля си другата седмица да продължим с Бурята пък и да си изровя от нета текста на английски на двете произведения. Може и да сколасам въпреки няколкото книги които съм почнал да чета.

Leave a Reply