фото, фото, фото

Вчера ми донесоха така-мечтаният фотоапарат 🙂 и още не мога да му се нарадвам – Panasonic Lumix DMC-FZ7. Засега изглежда страхотно, обаче се оказа че ще трябва бая четене за да се използва пълноценно. Ръководството за употреба (a.k.a manual) е стотина страници, пък и аз нищо не разбирам от фотография, освен че ме кефи да щракам. И с едногигабайтова карта това не е проблем – само май трябваше да си взема втора батерия, но това ще почака. Апаратчето снима и доста прилично видео, за съжаление без компресия (или аз не знам че има) – което се хваща по около 100 мБ за 1 минута. 12x zoom-a просто е велик. Един от малкото минуси е че самият фотоапарат поддържа само usb1, но това лесно се оправя с cardreader за двайсетина лева пък и не е голяма болка само по себе си. И понеже вчера Джеси ни посети в офиса с Николайчо – ето и някои от първите снимки на фотото…

newbaby.JPG

baby.JPG

7 thoughts on “фото, фото, фото

  1. Извинявай, но ако ти се пише би ли споменал когато снимаш на видео с FZ7 работи ли му зума. Интересуват ме някой особености като минуси по него защото съм решил да си купувам такъв. Ще бъда благодарен на споделени мнения!!!

  2. сори за закъснението 😉 напоследък нещо не блогвам много… значи при видео не му работи зуума 😉 На canon-ите им работи – щото им е мнгоо тиха оптиката – на този е тиха ама все пак се чува и аккто ме светнаха не е много хубаво като записваш видео+аудио да се чува зуума – canon powershot. От друга страна има наистина жесток zoom.

  3. Как така USB 1, как ще си свалям снимките на компютъра???

  4. В ревюто му [url=http://www.digicam-bg.com/models.html/Panasonic/DMC-FZ7~Panasonic]тук[/url] пише, че е USB 2.

  5. Е може и да пише 🙂 аз обаче на usb2 не успях да го подкарам а провах на 3 компютъра… което не е фатално – на usb1 също не е толкова бавно, но пък ако искаш 2.0 купуваш си card-reader (който си е полезен и по принцип) за 20 кинта и готово 😉

  6. Nasko, сори – затрих ти коментара докато чистех спама – отговорът е Да, ръгаш card reader-a в пц-то и нямаш грижи с картата. Вземи си поне 512 МБ, даже по-добре 1 Гб 😉 мястото никога не стига.

Leave a Reply