“Еба ти и живота скапан!”

Заглавието напълно отразява днешното ми настроение. Един толкова красив и на пръв поглед спокоен ден се превърна в ад към десет и половина сутринта, когато цялата мрежа умря, и то не само офисната но и тази през която работят всичките клиенти – и нет и войс. До дванайсет часа ту работеше, ту не – чак към дванайсет и половина се оправи напълно. И още не е ясно точно какво се е случило… напълно. Едната част е ясна, обаче остава без коментар защото не ми се пишат псувни. Това което ми скофти настроението освен грижата ъф корс бяха многобройните ми разговори с клиенти (близо стотина), които бяха в пълното си право да са нещастни, недоволни и агресивни. Не че това ми помага де. Поне кратката разходка до Магданоз & храната между два и три следобяд малко пооправиха нещата. Швепса & сухите пасти също помогнаха. И все пак всичко се свежда дочетири-буквеното-съкращение ТНТМ.

Заглавиетого взех от книгата която чета в момента (благодаря ти Гимли) – Hash Oil от Момчил Николов. Това май се води съвременна българска литература – поне е от ‘колекцията’ бърза литература. Честно казано още не мога да реша дали е пълен боклук или брилятно произведение. Май няма и да разбера само от едно прочитане. Истината е че почти не съм имал досег със съвременната БГ литература, за разлика от американската научна фантастика например. Уфф, тръгвам си че Нина ме чака (пак ще ме кара) 😉 Ааа да – по този повод – thought-of-the-day:

По-добре да те карат отколкото ти да караш.

2 thoughts on ““Еба ти и живота скапан!”

  1. хм. бърза литература е течение, а не колекция. т.е. няколко млади български автора, отвратени от нещата, които се издават в момента (на създаване на течението), решават да се обединят, да намерят издател и да осъвременят малко литературата ни (да гушнат и някой лев, разбира се, чистото изкуство го няма от столетия). резултатът съвсем не е зле – освен споменатата hash oil, има издадени още няколко книжки, между които никоганебъдинещастен и преследване на парушев (който, честно, много ме кефи, особено с разказите си), тома марков с поезия, както и една книжка за буковски, не помня автора. а че си нямал досег със съвременната българска литература е съвсем разбираемо – освен гореспоменатите автори, има само още няколко, заслужаващи споменаване. за господинов съм чувал само хубави неща, една прекрасна книга на райна маркова (фани по опасните пътища на светлината) и 2-3 още ли останаха? това, което харесвам при съвременната литература е, че действието (на повечето книги) се развива (тук – при бг авторите – и) сега.

  2. ами със сигурност ще си купя разни книжки. честно казано, от една страна много искам да посетя новата книжарница на Хеликон, но съзнавам че ако влеза ще оставя бая пари – така че ще видим другата седмица 😉 благодаря за насоките & за това че не си се отказал от мен.

Leave a Reply