movies cont’d

След около шест часа трябва да ходя на работа. Все още ми е трудно да свикна с ранното лягане… и поне засега май няма да успея. Тази вечер, след като прекарах една нелоша вечер с братчеда, който ми беше на гости успях да хвана по AXN филма Coyote Ugly. Историята не е нищо особено, мадамата в главната роля е готина а и музиката си я бива. Не знам защо но такива непретенциозни комедийки/романси и тн ме кефят – вероятно защото са толкова идеализирани/ далеч от реалността колкото и любимата ми фантастика & фентъзи… Ако не си го гледал виж го – няма да се обогатиш духовно но поне загубата на време ще е пълноценна. 🙂
250px-8_Simple_Rules_for_Dating_My_Teenage_Daughter.jpgКакто Гимли беше споменал бях обещал да продължа със сериалите и по-специално 8 simple rules to meet my teenage daughter, от вторият сезон нататък е съкратено просто на 8 simple rules. Само незнам как да преведа sitcom затова сега ще го оставим на сериал.. Снима се от 2002 до 2005 като за сериала е голям удар смъртта на една от звездите му – image.jpgДжон Ритър през 2003. Истина е че първият сезон е вероятно най-добрият и то заради Ритър, но според мен и другите два си ги бива. Дотолкова ми хареса че обмислям да си купя трите сезона на ДВДта, а такова желание рядко ме спохожда. Хуморът/сарказма/цинизма са освежаващи (i.e refreshing). 😉 А и има нещо в атмосферата което завладява. Дали ще го гледаш от гледната точка на тинейджър или на родител, всяка от около двайсетте минути на серия ще те забавлява & разтоварва. Май забравих да спомена че ролята на майката се играе от Кейти Сегал, по известна като Пеги Бънди от Женени… с деца. Ето още няколко снимки…

Update: Сега видях че го дават по Канал 1. За съжаление, и както очаквах, превода е отвратителен и съсипва сериала – не само смислово, но и като гласове & интонация. За бога братя гледайте го в оригинал.

Update 2: Изгледах и третият сезон  – признавам че втората му част не става. Банално е & даже Памела не помага. А ‘Freaky Friday’ епизода е негледаем 🙁 Ако все още има ентусиасти гледайте първите два сезона и примерно до 10тия епизод на третия. Все пак жалко че са го спряли.

ep108_02_360x240.jpg ep103_01_360x240.jpg ep107_02_360x240.jpg
ep111_02_360x2401.jpg ep112_02_360x240.jpg 1493.jpg

2 thoughts on “movies cont’d

  1. “Само незнам как да преведа sitcom затова сега ще го оставим на сериал..”

    sitcom = ситуационна комедия; мисля че е ясно какво ознава това вече :)))

  2. за 8 simple… да кажа, че новите серии (след смъртта на бащата) са доста свежи и появата на дядото и братовчеда наистина спасява сериала.
    иначе погледни 7th Heaven – на мен ми харесва, като изключим отчасти слабата игра на най-голямата сестра.

Leave a Reply