музика ‘на пътя’

sonyе, честно казано on the road обаче нали не трябва да се използват английски… чуждици де. Както и да е 🙂 благодарение на Теодор отново имам mp3 плейър – след като изгуби предишния ми дискмен, ми се реваншира с sony walkman nw-e105, като важната характеристика тук е 512 МБ & добър звук – поне за музикален дилетант като мен.
Колкото и да се натискат Sony все още са далеч от Apple (които днес ще обявяват разни нови продукти както се разбра) особено като софтуер. Отвратителен е! Софтуера де… куц, неинтуитивен, с малко функции, а даже и това което трябва да прави не го прави. Например сканира харда за mp3-ки & когато ги конвертира в ATRAC3plus формат и ги качва на плейъра слага почти всяко парче в отделна директория, нищо че на харда всичките са в една. Досано… добре че от сайта на сони се намира едно значително по-малко като обем (инсталира се на самия флаш) софтуерче което върши работа но само с mp3ки… то пък не конвертира. Важното е че засега върши чудесна работа и като плейър и като преносима флаш памет 🙂

2 thoughts on “музика ‘на пътя’

  1. blah, Proprietary file format е супер куцо. Sony верно се излага. Аз напоследък зарязах 40гб-овия Creative Туха (мога да ти го шитна изгодно :P) ами карам с 1гб тип memory stick на Sandisk. Супер удобно е, бачка си като memory stick, пази си директориите и само ги прослушваш. Работи с една ААА батерийка 8-10 часа (не съм го засичал). И са по 100на гущера (кво му плащаш 🙂 )

    Разбира се идеалния вариант е като станат по евтини gsm-ите с мп3ки, да си вземеш такъв. Защото и без това носим телефона винаги. Обаче SE800 е още едно $400, такаче ще се чака поне още половин година (ако стария 610 издържи).

    btw, готвя се да пусна моя блог (хостван на старата ми щайга). Такаче трепери свят!!!

  2. радо 😉 то и това мойто работи с 1 AAA батерийка, и засега държи доста… ама не съм гледал колко още. За телефона си прав – Теодор си взе sony w800 и е доста хепи, с 512 МБ карта, и в БГ е към 650 кинта или нещо от сорта. ама ще почакаме… а за блога вече тръпнем в очакване!

Leave a Reply